sestdiena, 2010. gada 11. decembris

sniegavētras nedēļa


Mums, tāpat kā visiem pārējiem, šonedēļ nācās cīnīties ar sniegu. Ar grūtībām tikuši iekšā Bērnu Mājā, vērojām kā sniega lavīnas veļas no jumtiem un uz palodzēm krājas milzu kupenas. 
Ļoti gaidām īsto Ziemassvētku vecīti.Valters saka - un viņam taisnība-, ka īstais Ziemassvētku vecītis sastopams tieši Bērnu Mājā. 
Pagājušogad dāvanā saņemto, brīnišķīgo grāmatu par pūķiem Valters atnesis uz Bērnu Māju, lai citi bērni arī to var apjūsmot.
Joprojām gatavojamies svētkiem un dziedam ziemas dziesmas.


            Mākslas nodarbībā izgatavojām dažādus pārlokāmus ziemeļu zvērus, tajā skaitā arī ziemsvētku pūķi- Rūdolfu, jo tikai pūķim būtu pa spēkam atnest tik daudz dāvanu kopā ar visu vecīti, domā puiši. Visi pēc dizanera Džoela parauga gatavotie papīra zvēri kādu laiku padzīvojās "dabas telpā" uz Pļavas galda kopā ar Frīdu - Bērnu Mājas pundurpapagaili.
           Pļavas galds ir īpaši projektēts taustes, smaržu un redzes attīstībai. Tā atvilktnēs dzīvo visādas lietas: dabas smaržas, gliemežvāki, akmentiņi... Uz galda aug puķes, par kurām ir jārūpējas.
           "Dabas telpā" savu mājokli iekārtojusi vēl kāda dzīva būtne, kura prasa atbildīgas rūpes  - tā ir trusīte Grieta. Grieta ir ļoti omulīga, mīlīga, komunikabla un viņai ļoti garšo burkāni, kāposti, siens un piemīt kāds netikums- desertā uzkost tapetes. Nedēļas nogalēs Grieta dodas ciemoties pie kāda no bērniem.

            Piektdien pie mums ciemos atnāca arhitekts Kaspars Kalniņš, lai izdomātu kā jauno Bērnu Mājas māju nedaudz pielāgot mūsu vajadzībām. Tad nu mēs kopā ar Kasparu mērījām virtuvi, lai varētu uzrasēt jaunu virtuves iekārtu ar lielu izlietni. Bērni turēja mērlentas galus un lasīja rādījumus. Tas bija visai atbildīgi un sarežģīti, jo simtgadīgās mājas telpas ir pagalam asimetriskas. Un vēl - kopā izvēlējāmies skaistas krāsas istabu sienām.  Nolēmām, ka mums atkal būs oranžā- spēļu, zaļā- mācību istaba. Miega istaba būs miegainā krāsā.

 Vairāk bilžu šeit

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru